Bakkehuset, Ry Højskole

Eline Begtrup, lærer ved Ry Højskole fra 1895-97, beskrev Ry Højskole som en eventyrets have: »Man vandrede i dens gange og vidste aldrig, hvad der vilde møde en ved næste omdrejning.« Ry Højskoles bygningshistorie er lang og snørklet og der har været en del tilkøb og frasalg. Undervejs har bygningerne skiftet navne og det kan være noget af en opgave at beskrive hvor vi har udført denne tømrerentreprise.

Bakkehuset på Klostervej ligger udspændt mellem to gavle med forskellig højde og bredde. Taget har derfor fået en karakteristisk og spændende struktur, der sammenbinder de forskellige tilstødende huse. Facaden er også omlagt med et længe ønsket indgangsparti, der sikrer at besøgende ved, hvor man går ind.

Bygningen har hidtil huset 20 sengepladser, som man nu har fundet andre steder til på højskolen. De 3 etager kan nu istedet bruges til en stueetage med musiklokaler og studiefaciliteter samt en 1. sal med 140m2 åbne kvadratmeter med hængende balkoner og plads til udfoldelse af de mere boglige og samtaleorienterede fag. I kælderen er der depotplads.

Det er arkitekt Jesper Danø, der har stået for designudviklingen af byggeriet “Ry Højskole 2017”, som procesmæssigt består af 4 etaper. Renoveringen er muliggjort af en stor donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal på 30 mio.

Tømrer- & Snedkerfirma Arne Danielsen A/S har mange års erfaring med større træentrepriser. Ønsker du at få kontakt med en medarbejder med henblik på rådgivning om din tømrerentreprise er du altid velkommen til at kontakte os på ad@arnedanielsen.dk, på telefonnummer +45 97 18 70 63 eller via vores kontaktformular.