Tømrer- & Snedkerfirma Arne Danielsen A/S er en af virksomhederne, der for tiden er med til at fylde avisen med annoncering af nyuddannede svende. Jesper Poulsen blev antaget ved Herningholm d. 27. september og det havde Erik Ellehammer et par ord til:

“Vi har været inde og fejre Jesper og alle de andre nyudlærte tømrere, murere og snedkere. I år havde Herningholm slået bygge- og anlægsfagene sammen til én stor svendefest – det var meget fint”, fortæller direktør Erik Ellehammer.

Til fejringen var gæstetalteren folketingmedlem og tidligere finansminister Kristian Jensen, som forsikrede de nyudlærte, at der bliver rigtigt meget brug for dem på arbejdsmarkedet. Og det er der vist ingen tvivl om. Danmarks Statistik melder at beskæftigelsen nu er højere end nogensinde.

Også uddannelseschef Martin Holmgaard beskrev de nyudlærtes fremtid på arbejdsmarkedet som yderst gunstig. – Der er stor efterspørgsel på jeres kompetencer som faglærte både nu og i fremtiden.

Erhvervslivet mangler håndværkere

Virksomhederne i lokalområdet kan sagtens mærke efterspørgslen på de nyuddannede tømrere og snedkere. En af dem er tømrer- & Snedkerfirma Arne Danielsen A/S:

“Vi slår jævnligt stillingsannoncer på tømrere og bygningssnedkere op i aviserne og på online jobportaler, men mange ansøgninger får vi ikke”, fortæller direktør Erik Ellehammer.

Til gengæld glæder det virksomheden at have muligheden for at ansætte lærlinge. Virksomheden har gennem årene udlært et utal af lærlinge, hvor mange har fortsat deres ansættelse i virksomheden som svende.

“Vi ser det også som vores pligt at uddanne tømrere og har kontinuerligt 7-9 lærlinge. Vi bestræber os på at give dem en alsidig uddannelse, som ruster dem godt fremadrettet.”

Mange af de ansatte har også efter en årrække i virksomheden valgt at starte op som selvstændige tømrere. Men det generer ikke direktøren:

“Det er såmænd også helt fint med os. Vi er jo også interesserede i at lokalområdet har en god portion iværksættere, som kan skabe vækst for området”, udtaler Erik Ellehammer. “Vi tager det som en cadeau at de har mod på det efter en uddannelse hos os.”

Direktør har ikke tal på hvor mange lærlinge firmaet har udlært og hvor mange af virksomhedens tømrere, der har startet egen tømrervirksomhed, men et hurtigt bud er fem inden for de sidste ti år.

“Men de skal gøre sig umage, for de har jo stadig os som konkurrent”, slutter han med et smil.