Vi har indgået et samarbejde med vinduesproducenten VELUX om dagslysrådgivning. Valg af vinduer er nemlig mere end blot et spørgsmål om glassets isoleringsevne og om i hvilket omfang karmen kræver vedligehold. Lad en VELUX dagslys-rådgiver vejlede dig.

Lysets betydning

Kroppens indre ur er indrettet efter, hvor meget lys øjnene registrerer. Lyset påvirker via øjet signalsystemet i hjernen, som styrer vores døgnrytme, ligesom det har direkte betydning for vores humør, immunforsvar og effektivit. Derfor har en effektiv udnyttelse af dagslys i hjemmet og på arbejdet en meget stor betydning for et godt indeklima.

Daglige forbrugsbesparelser

Det er alment kendt at der er besparelser at hente for dem, som skifter gamle vinduer ud med nye energivinduer. Men der er faktisk også en del at spare på effektiv udnyttelse af naturlig dagslys. En trediedel af de danske enfamiliehuse er opført i 60’erne og 70’erne, hvor man ikke rigtig formåede at få lyset ind i husets kerne. Derfor bruger danskerne meget energi på at oplyse gangarealer og opholdsrum midt i huset med kunstigt lys. I dag findes der en masse løsninger, som kan bringe dagslyset ind i alle rum og fremme både brugsværdien og el-regningen.

Boligens værdi i kroner og ører

Dagslyset har også en stor rolle i husets værdi i forbindelse med salg. Lysindfald er nemlig vigtigt for boligkøbere, og det er derfor en af de ting, som ejendomsmæglerne lægger vægt på, når de skriver deres salgsopstillinger. Ordet lysindfald bruges ofte i beskrivelsen af boliger og er der vinduer, der giver udsyn og udsigt, og er der ovenlys i køkkenet eller gangen, så betyder det meget for helhedsindtrykket af en bolig.

Brug vinduer med omtanke

Planlæg lysindfaldet til lokalets formål, når du skal have nye vinduer. Lige så givende lyset kan være for menneskers velvære, ligeså generende kan det være i overdrevne mængder. De lave solstråler i for- og efterårets eftermiddagstimer kan blænde ubønhørligt og et overdimentioneret ovenlysvindue kan kaste tunge skygger – eller helt efterlade rum i et dødt lysnedfald, der ikke brydes af skygger.

Dagslyset skal gerne komme fra flere sider og give et jævnt lys med moderat kontrast mellem lys og skygge. Vinduesflader skal dimentioneres til omgivelserne. En åben udsigt fordrer mindre – men velvalgt placerede – vinduer. Udsigten skal fremstilles til sit bedste, men måske opdeles i mindre sektioner, så lyset ikke oversvømmer lokalet. I by- eller skovlandskaber, hvor huse og bevoksning skaber naturlig afskærmning, kan store glaspartier fange dagslysets reflektioner og skabe et dejligt levende lysindfald.

Få en snak med en VELUX dagslys-rådgiver

Tømrer- & Snedkerfirma Arne Danielsen A/S startede i 1961 med både produktion og montage af vinduer. Vi har mange års erfaring med både rådgivning i valget af nye vinduer og montering af vinduer fra mange forskellige producenter. Og ligesom du kan tale med vores energivejleder, når du kontakter os angående dine nye vinduer, kan vi nu også tilbyde dig at tale med en af virksomhedens VELUX dagslys-rådgivere.

En VELUX dagslys-rådgiver deltager i VELUX dagslys-kurser samt VELUX INTEGRA / VELUX ACTIVE kurser og har en indgående viden om produkter, dagslys og indeklima i boligen.

Under services kan du læse mere om tilbudsfasen ved montering af vinduer, og under referencer kan du se billeder af projekter, hvor vi har monteret vinduer for både private og erhverv. Ønsker du et gratis tilbud på din opgave, kan du kontakte os på tlf: 97 18 70 63 eller ad@arnedanielsen.dk