Antaget med sølv | Tømrer- & Snedkerfirma Arne Danielsen A/S

Brians Svendestykke som gav en sølvmedalje

I torsdags afsluttede Brian sin tømreruddannelse med en sølvmedalje. Ved svendeprøven førte hans anstrengelser ham til 12 for både den teoretiske og den praktiske del, og det udløste derfor et svendebrev med anmærkningen ‘antaget med sølv’.

Vi er naturligvis en stolt samling kollegaer, som er overordentlig glade på Brians vegne. Han har udført et solidt stykke arbejde og har fuldt fortjent udmærkelsen på svendebrevet.

Det er jo ikke så tit, at der bliver givet 12 ved svendeprøvernes praktiske del. Hos tømrerne skal der end ikke være en samling der gaber eller et smig, der er det mindste smule skævt. Det kræver naturligvis gode tømrerfærdigheder – men i høj grad også en stor portion omhu og tålmodighed. Derfor opbevarer skolerne ofte heller ikke mere end en enkelt medalje, da det slet ikke forventes, at der uddeles én til en elev på hvert hold.

Udover sølv kan der også tildeles anmærkningerne ‘antaget med bronze’ og ‘antaget med ros’. Sølv gives ved en gennemsnitskarakter for den teoretiske og praktiske del på 11,5-12. Bronzemedalje gives ved en gennemsnitskarakter på 11,0-11,4. ‘Antaget med ros’ tildeles ved en gennemsnitskarakter på 8,5 til 10,9.

Brians svendestykke vil pryde arealet ud til vejen foran vores domicil her på Borupvej indtil d. 8. hvor han tager den med hjem. Den skal jo med til svendegilde!

About The Author