Ny facade med superwood og egelister | Tømrer- & Snedkerfirma Arne Danielsen A/S

Nye egelister på facaden - der er superwood på vestsiden.

Vi har fået ny facade. De gamle mursten var blevet noget trætte – både som klimaskærm og udsmykning.

Ofte ville man nok vandskure eller sætte en zink- eller skiferbeklædning på, men vores hjerte banker naturligvis mest for træ, så vi har valgt træbeklædning. Og hvis vi selv skal sige det, så er det blevet super flot.

Apropos super – så er trævalget faldet på Superwood til den lange vestvendte facade ud mod vejen. På sydsiden har vi valgt nogle smukke egelister. De kræver næsten ingen vedligehold og patinerer flot med tiden. Superwood er et miljøvenligt alternativ til trykimprægneret træ, som er behandlet med miljøskadelige imprægneringsmidler – en blanding af kobbersalte og svampedræbende midler. Superwood derimod er ved en helt ny teknik gennemimprægneret med ganske lidt træbeskyttelse – det, der svarer til en hundrededel af, hvad der bruges ved traditionel trykimprægnering.

Vi forventer en holdbarhed på 30 år – under forudsætning af at vi får malet langsiden engang imellem selvfølgelig. Det havde vi ikke behøvet, hvis vi havde valgt de populære fibercement-plader. – Men det er jo heller ikke rigtig træ. Trods de indeholder træfibre, så består de hovedsageligt af cement. Vi maler gerne en gang i mellem for at få rigtig træ på facaden. Man er vel et tømrer- og snedkerfirma.

About The Author